dinsdag 8 september 2009

Constructieve verbindingen


Na een weekje studeren hangen de wallen al op mijn knieën. Alles is nieuw, je moet alles zelf uit zien te vinden. Ik denk dat alle studenten deze ervaring met mij delen. Maar vooral is alles leuk, te leuk, te leuk zelfs om nee te zeggen. Naast alle feestjes, verenigingen, nieuwe sociale contacten moet je ook nog tijd vrij maken om te studeren natuurlijk. Tijdens het zoeken naar wat informatie op de site van de TU/e vond ik een stukje tekst van Paul Bogaert, een linoleum snijder. Dit vond ik wel toepasselijk en inspirerend.

“Alles is verbindbaar” “Als je niet aanvaart dat alles verbindbaar is, dan betekent dat dat een onverwachte gebeurtenis je hele constellatie, je plannen en je ideeën onderuit kan halen. Het is beter er van uit te gaan dat dingen voortdurend afhankelijk zijn van verandering en van wisseling van optiek. Alles is op de een of andere manier te verbinden wanneer je de bereidheid en de moed hebt dat te accepteren”.

Paul Bogaert

1 opmerking:

 1. Zal ik dan toch maar een van de eerste reacties plaatsen.
  Best interessant... alles is verbindbaar. Zoals de deelname aan de intro is gekoppeld aan het feit dat ik bepaalde zoektermen google, en daardoor mijn eerste berichtje ooit op internet post.

  Of het veilig is weet ik niet, maar ik schuif het, mijn eerste online stap, blijkbaar niet voor mij uit.

  Ga door met diverse posts, wellicht dat Renzo Piano ook eens voorbij komt, ook hij heeft interessante citaten die ik graag eens voorbij zie komen.

  Groeten,

  Huisman

  P.S.: De zalm kan schijnbaar beter gewikkeld worden in alu-folie, en daarna bakken in een pan ipv de oven.

  BeantwoordenVerwijderen